Kundaliinijooga

Jokainen meistä harjoittaa joogaa omasta elämänfilosofiastaan, lähtökohdistaan ja tavoitteestaan käsin. Kaipaatko esimerkiksi lisää mielenrauhaa, keinoja purkaa stressiä ja rauhoittaa hermostoasi? Haluaisitko vahvistaa kehoasi, lisätä liikkuvuutta ja voida paremmin? Vai toivotko harjoitukselta syvempää yhteyttä ja ymmärrystä siitä, kuka todella olet? 

Jooga on kokoelma monipuolisia tekniikoita fyysisen, psyykkisen ja henkisen tietoisuuden laajentamiseen. Joogan päämääräksi on perinteisesti ymmärretty mielenliikkeiden hiljentäminen ja sitä kautta ykseyden tilan saavuttaminen. Lisäksi joogalla on tutkitusti valtava määrä positiivisia ja terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia kehollisella, psyykkisellä ja henkisellä tasolla.

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaksi kutsuttu kokonaisvaltainen joogamuoto, jossa käytetään kattavasti erilaisia joogisia tekniikoita, mm.:

 • asana (kehon asennot)
 • bandha (lihaslukot)
 • pranayama (hengitysharjoitukset)
 • mudra (käsien ja sormien asennot)
 • dharana (yksisuuntainen keskittyminen) 
 • dhyana (meditaatio)
 • mantra (äänivärähtely)

Mitä voit odottaa, kun tulet kundaliinijoogatunnille?

Tullessasi ensimmäistä kertaa kundaliinijoogatunnille, pääset heti tutustumaan monipuolisesti joogan eri osa-alueisiin. Aloitamme harjoituksen hiljentymällä, tuomalla kädet sydämelle ja lausumalla alkumantran. Sen jälkeen yleensä avaamme kehoa ja laskeudumme kohti meditatiivista mielentilaa erilaisilla rauhallisilla venytyksillä ja hengitysharjoituksilla. Kun keho on lämmin ja energia virtaa, on kriyan eli kundaliinijoogan harjoitussarjan vuoro. Kundaliinijoogaperinteestä löytyy tuhansia erilaisia harjoitussarjoja, joista kullakin on tietty vaikutus. Kriyan jälkeen rentoudutaan selinmakuulla ja lopuksi hiljennytään meditaatioon. Harjoitus päättyy loppuvirittäytymiseen kädet sydämellä sekä loppumantraan. Jokaisesta tunnista muodostuu oma täydellinen kokonaisuutensa, ja monet kundaliinijoogaa harrastavat nauttivatkin erityisesti sen monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta.

Ohjaan kundaliinijoogaa 16 vuoden kokemuksen tuomalla ammattitaidolla, selkeydellä ja lempeydellä. Harjoituksen ytimessä on oppia kunnioittamaan ja kuulemaan oman kehon viestejä. Tiedäthän, että notkeus, hyvä kunto tai kyky hiljentää mieli eivät ole joogan edellytyksiä vaan ne kehittyvät sitä mukaa kuin harjoittelemme? Annan aina harjoitusta helpottavia vinkkejä ja vaihtoehtoja haastaville harjoituksille, jotta jokainen osallistuja saa harjoituksesta täyden hyödyn. Tuntini rakentuvat yleensä tietyn teeman ympärille, ja sisältävät harjoitusta syventävän alustuksen esimerkiksi joogafilosofiaan tai ihmisen energeettiseen anatomiaan liittyen.

Olet sydämellisesti tervetullut joogaamaan kanssani:

 • Kundaliinijoogan kesäinen videotallennepaketti tarjoaa mahdollisuuden joogata juuri silloin kun itse haluat. Lue lisää ja tilaa paketti täältä.
 • Syyskauden kundaliinijoogakurssi tiistaisin klo 17:00-18:15 Helsingin aikuisopistolla, alkaen 3.9.2024. Kurssille voi osallistua livenä Helsingin Kampissa tai etäyhteydellä Zoomin kautta. Ilmoittautuminen kurssille Helsingin aikuisopiston kautta.
 • Lempeästi ohjattua kundaliinijoogaa torstaisin klo 19:00-20:30 etäyhteydellä Zoomin kautta, alkaen 5.9.2024. Tästä harjoituksesta tulee aina myös tallenne, joten voit joogata silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tunnille voit osallistua kertamaksulla, 4:n tai 10:n kerran kortilla tai koko kauden kattavalla maksulla, lisätiedot ja ilmoittautumiset verkkokaupassani.

Lisäksi pidän silloin tällöin syventäviä työpajoja, lisätiedot tapahtumista löydät täältä.

Räätälöin mielelläni joogatunteja myös yksityisryhmille ja yrityksille, ota yhteyttä.

Tiedustelut: info@sirivedya.fi

   

  Tervetuloa kundaliinijoogaamaan kanssani!

  Palautteita

  Parasta on tunnin jälkeinen seesteinen olotila.

  Tuntien sisältö vaihtelee ja harjoitusten teemat tuntuvat usein osuvan juuri oikeaan tilanteeseen tai tarpeeseen. Tällaiselle suorittajalle on tärkeää, että kehotat tekemään kulloinkin oma parhaani, olemaan salliva itselleni – ja kuitenkin kehotat myös haastamaan itseäni. Niska- ja hartiajumit ovat kuin itsestään pysyneet loitolla.

  Hyväksi kokemani käytäntö pitää kehon liikkuvuutta ja mielen rauhaa yllä.

  Kaikkien kokeilujen jälkeen kundaliinijooga on tuntunut omimmalta vaihtelevuuden takia. Joka kerta on vähän kuin uusi yllätys, kun tulee erilaisia settejä. En tykkää junnata yhtä ja samaa. Minusta tämä kehittää myös mielen joustavuutta, sitä että on valmis astumaan joka kerta uuteen harjoitteeseen. Tunneilla tulee sopivasti kehon ja mielen harjoitteita. Niin paljon olen oppinut mielen hallintaa joogaharjoitteiden kautta – toki myös muualta, mutta näillä tunneilla on hyvä setti liikettä, meditaatiota ja rentoutusta. Vaihtuvat kriyat ovat aina kiinnostavia, miten ne osuvatkaan juuri siihen hetkeen, missä niitä tarvitaan. 

  Tykkään nimenomaan sinun tunneistasi, sillä ne ovat sopivan vaativia olematta liian rankkoja.

  Ja miten hyvä aina kuulla muistutus pyrkiä omaan parhaaseen, siihen mihin juuri silloin yltää. Ei ole pakkosuorituksen eikä epäonnistumisen tuntua. Pidän pehmeän feminiinisestä otteestasi. Sellaista lempeää voimaa 🙂 Oikeastaa on käynyt niin, ettei ole enää ”varaa” olla käymättä tunneilla, sillä keho jäykistyy ja mieli lähtee laukalle niin nopeasti. Kiitos kun olet jaksanut ja halunnut vetää juuri tätä torstain ryhmää.

  May the long time sun shine upon you

  All love surround you

  And the pure light within you

  Guide your way on

  SAT NAM

  ©Siri Vedya • Tietosuojaseloste • Kauppa
  Valokuvat Studio Metsä & Prokuvat
  Verkkosivusto Lovesta 

  ©Siri Vedya
   Tietosuojaseloste • Kauppa
  Valokuvat Studio Metsä & Prokuvat
  Verkkosivusto Lovesta