Kesäpäiväntasauksen tunnelmissa matkasin ajassa 18 vuoden takaiseen kesään. Syntyi joogamuistelmieni osa 3 – aiemmat osat löydät blogistani.

Elettiin alkuvuotta 2006 kun osallistuin ekalle kundaliinijoogatunnilleni. Alkuraskauden pahoinvoinnin vuoksi olin joutunut jättämään afrikkalaisen tanssin tunnit tauolle, ja etsin rauhallisempaa harjoitusta uudessa elämänvaiheessa. Tanssinopettajani, upea Raga Kaur, ohjasi myös joogaa, joten oli luonteva valinta siirtyä hänen tanssitunneiltaan joogan puolelle.

Santiago de Chilessä oli helmikuussa kesä kauneimmillaan. Joogaa varten ei onneksi tarvinnut lähteä hellesäällä kovin kauas, hurautin pyörällä parin kilometrin matkan Ragan kotistudiolle. Kundaliinijoogasta en ollut koskaan kuullutkaan, mutta samapa tuo, jooga kuin jooga, eiköhän se aja asiansa, ajattelin.

Tunti alkoi mantralla, sitten tehtiin erilaisia asanoita ja rentouduttiin. Mieleen painui tuon ekan tunnin meditaatio, Kirtan Kriya, jonka nimen tosin tulisin oppimaan vasta myöhemmin. Raga kirjoitti mantran äänteet ja niiden merkitykset keltaiselle post-it-lapulle, joka jossain laatikoiden kätköissä on edelleen tallessa:

SA – äärettömyys

TA – elämä

NA – kuolema tai muutos

MA – uusi alku tai uudelleensyntymä

Yksityiskohtia en tunnista muista, mutta fiiliksen tunnin jälkeen kylläkin. Äänivärähtely oli tuntunut niin omalta tavalta meditoida! Ja miltä kotimatka pyöränselässä tuntuikaan tunnin jälkeen – olin totaalisen läsnä, tunsin sekä kehoni, tasapainon että yhteyden maahan aivan uudella tavalla.

Tuosta illasta on nyt yli 18 vuotta aikaa, mutta sitä kotiintulemisen, elossaolon ja läsnäolon kokemusta en ole unohtanut. En tiennyt, kuinka merkittäväksi tuo ensikosketus kundaliinijoogaan muodostuisikaan. Elämän matkalta on mukaan tarttunut monia upeita työkaluja ja tekniikoita, mutta kundaliinijoogan äärellä palaan joka kerta kotiin omaan itseeni.

Mikä sinut tuo takaisin kotiin omaan itseesi?

P.S. Jos kundis toimii sullekin, lisätietoa tunneistani ja tarjolla olevista videotallennetunneista löydät verkkokaupastani.

©Siri Vedya • Tietosuojaseloste • Kauppa
Valokuvat Studio Metsä & Prokuvat
Verkkosivusto Lovesta 

©Siri Vedya
 Tietosuojaseloste • Kauppa
Valokuvat Studio Metsä & Prokuvat
Verkkosivusto Lovesta